Baklava (zoet gebak)

geplaatst in: Brood en gebak | 0

Benodigdheden:

  • 1/2 kilo flinterdun bladerdeeg
  • 2 kopjes fijngesneden amandelen of walnoten of pistachenoten
  • Boter
  • Suiker
  • Kaneel
  • Honing
  • Kruidnagels

Bereiding:
Meng 1 eetlepel kaneel, 1/2 kopje suiker en de amandelen. Vet een oven schaal met boter in en leg er een paar met boter ingevette vellen bladerdeeg in. Leg nu een laagje van het notenmengsel op het bladerdeeg, weer wat bladerdeeg, en weer wat van het mengsel enz enz. Als laatste met een paar vellen afdekken 6-8 vellen en met een mes er ruitjes in snijden. Met een beetje water besprenkelen en in een niet te hete oven 1 uur bakken. Maak onder tussen een siroop, door in een pan 2 kopjes water, 3 kopjes suiker, 1 kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen, en dit 15 minuten hart laten koken. Als alles klaar is de baklava in vierkantjes snijden en de siroop er over heen gieten