Eliopitta (Olijvenbrood)

Benodigdheden:

  • 800 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 ml olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 ui
  • 350 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eierdooier

Bereiding:
Doe de gezeefde bloem samen met het zout en bakpoeder in een kom. Maak een kuil in het midden. Snij de ui fijn en de olijven in plakjes. Voeg dit toe aan het deeg samen met het water, olijfolie en munt. Roer met een lepel totdat er een vast deeg ontstaat. Bestuif het aanrecht met wat bloem en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten. Leg het geknede deeg terug in de kom dek deze af en laat het deeg rijzen voor ongeveer 10 minuten. Kneed het deeg daarna nog luchtig door. Vorm het als een bal, doe de bal in een bakblik van 25 cm. Plaats het bakblik in een oorverwarmde oven op 190 graden en bak het in 50 minuten gaar. Na ongeveer 35 minuten het brood bestrijken met opgeklopte eierdooier. Laat het brood afkoelen alvorens je deze serveert.