Kota me macaronia (Kip met macaroni)

Benodigdheden:

  • 1250 gram Kip
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt peper
  • 1 dl. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram tomaten
  • 1 eetlepel peterselie ( vers )
  • 1 theelepel oregano
  • 2 dl. wijn
  • 250 gram macaroni
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding:
Verdeel de kip in stukken en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de stukken kip aan alle zijde mooi van kleur. Schil intussen de tomaten en snipper de ui. Neem de stukken kip uit de pan. Bak de ui en het uitgeperste knoflook teentje even in het braadvet. Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie,oregano en de witte wijn toe. Breng dit alles aan de kook,doe de stukken kip weer in de pan, leg vervolgens de deksel weer op de pan. Draai het vuur laag en laat de kip ongeveer 45 minuten zachtjes stoven tot die gaar is. Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat de macaroni uitlekken. Haal de stukken kip uit de braadpan en hou ze warm. Roer de uitgelekte macaroni door de saus en laat alles door en door warm worden. Doe macaroni op een schaal en bestrooi die met de geraspte kaas, leg de stukken kip op de macaroni . Geef hierbij een frisse salade.