Pitta (Pitta brood)

Benodigdheden:

  • 1 ┬Ż kilo bloem
  • 6 eetlepels gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 50 gram gesmolten boter
  • 600 ml warm water

Bereiding:
Voor ongeveer 12 pitabroodjes.
Doe de gist samen met de suiker in een kom, giet hier 300 ml warm water bij. Roer het totdat de suiker en gist gesmolten zijn. Zet dit onder een vochtige doek voor 15 minuten weg, totdat het schuimt. Doe de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuil in het midden. Giet er de rest van het warme water, de gesmolten boter en het gist bij. Roer tot er een vast deeg ontstaat. Kneed daarna het deeg tot het zacht en elastisch is, vorm tot een bal en leg deze onder een vochtige doek weg om te rijzen voor 20 minuten. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken rol deze uit tot ongeveer plakken van 20 cm. Leg de lappen op een bakplaat met genoeg ruimte ertussen. Plaats hier over een vochtige theedoek en laat het rusten voor 30 minuten op een warme plek. Verwarm de oven op 240 graden. Bak de broden eerst voor 3 tot 5 minuten onderin de oven tot ze gerezen zijn. Bak ze dan 5 minuten in het midden van de oven tot ze stevig en bruin beginnen te worden.