Mageiritsa (Lamsoep voor pasen)

on

Benodigdheden:

  • 2 kilo lam schouder (voor de echte originele neem je lamshart, lever en longen, de kop mag er zeker ook bij)
  • 1 stengel bleekselderij, wortel
  • 1 grote ui
  • 2 ½ liter water
  • 4 eetlepels dille en munt fijngehakt
  • 100 gram rijst
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Dille en munt voor de garnering

Bereiding:
Doe het water in een pan voegt hier het lam samen met de fijn gesneden groente toe met peper en zout. Breng het aan de kook, schep regelmatig het schuim eraf. Laat de soep 3 ½ uur zachtjes sudderen tot het vlees van de botten valt. Snij het lam in kleine stukjes en voeg het weer toe aan de soep samen met de fijngehakte dille en munt en de rijst. Breng de soep weer aan de kook en laat zachtjes koken tot de rijst klaar is. Doe de eieren in een kom samen met het sap van 1 citroen en 3 eetlepels soep. Roer dit tot een papje en voeg het al roerend toe aan de soep tot het goeds gemengd is. Garneer de soep met dille en de munt.