Soupa psiton lahanikon (Soep met geroosterde groente)

on

Benodigdheden:

  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika
  • 2 uien ongepeld
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Takje verse oregano
  • 1 ┬Ż liter kippen of groente bouillon
  • Zout en peper

Bereiding:
Doe in een braadslee de ongepelde groente en knoflook, prik de aubergines in met een vork. Doe de groente in een voorverwarmde oven en besprenkel dit met 2 eetlepels olijfolie, op 180 graden voor 30 minuten. Haal de tomaat eruit en laat de rest van de groente nog 30 min roosteren in de oven. Leg de geroosterde groente in een kom met daaroverheen een vochtige doek, laat minstens 3 tot 4 uur staan ( kan ook een hele nacht). Snij de aubergines door midden en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Ontvel de tomaat en ontdoe deze van het zaadlijsten. Ontvel de paprika boven een kom zodat het sap wordt opgevangen en ontdoe ze van de zaadlijsten. Ontvel ook de ui en knoflook. Snij alles in grove stukken en doe in een kom. Doe de rest van de olijfolie in een pan en voeg de groente met de oregano en zout en peper. Laat dit 30 minuten sudderen voeg dan de bouillon toe en laat het nogmaals 30 minuten sudderen. Laat de soep wat afkoelen voordat de soep gepureerd wordt. Voordat de soep geserveerd wordt kan deze opnieuw verwarmd worden.