Soupa yaourti-domata (Tomaten soep met yoghurt)

Benodigdheden:

  • 4 grote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel verse tijm
  • ┬Ż Theelepel kaneel
  • 3 dl Griekse yoghurt
  • 3 dl groente bouillon
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Rasp de tomaten, de schil blijft achter in uw hand. Verhit de olie in een pan fruit hier de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe en laat het 5 minuten bakken op laag vuur. Voeg de bouillon, zongedroogde tomaten, tijm, kaneel, zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Laat voor je de soep pureert met een staafmixer of keukenmachine deze wat afkoelen. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nog voor je deze serveert maar breng het niet aan de kook want dan gaat de soep schiften.