Melizanes Moesaka (aubergine Moesaka)

Benodigdheden:

  • 3-4 aubergines
  • 400 gr gehakt
  • 2 uien
  • parmezaanse kaas(geraspt)
  • bechamelsaus
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teen knoflook

Bereiding:
De aubergines schoonmaken in plakjes snijden en 1 uur in zout water laten staan Fruit de uien in olie, voeg het gehakt toe, en al roerend 10 minuten bakken. Dan de knoflook,laurierblaadje,peper en zout toevoegen en dit 50 minuten laten sudderen laat de aubergines uitlekken haal ze door de bloem en bak ze in de hete olie leg een laag aubergines in een oven schaal doe er een laag gehakt op enz enz tot de schaal bijna vol is giet hier een laag bechamelsaus op strooi en de kaas overheen en dit in een warme oven 15 minuten bakken (heet serveren)