Stifatho (Runderstoofpot)

Benodigdheden:

  • 1,25 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram rundvlees (stoof)
  • 100 gram tomaten
  • 3 dl wijn (rood)
  • 1 eetlepel wijnazijn rode
  • 2 laurierbladen
  • 0,5 theelepel komijn
  • 1 mespunt kaneel
  • 450 gram uitjes (sjalotjes)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl water
  • 500 gram aardappelen

Bereiding:
Snij het vlees in blokjes. Verhit in een braadpan met dikke bodem driekwart van de olie en bak hierin de ui, knoflook en het vlees totdat het vlees aan alle kanten bruin is. Voeg de geschilde tomaten, tomatenpuree, wijn en de azijn toe en zoveel water dat het vlees net onder staat. Voeg de rest van de ingrediënten toe op de uitjes na. Dek de pan af,breng de inhoud aan de kook, temper de warmtebron en laat het geheel 1.30 uur sudderen tot het vlees door en door gaar is. Fruit de uitjes in de rest van de olie in een koekenpan. Doe ze met de geschilde aardappelen bij het vlees en laat dat nog 30 -45 sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.